Top50 Glas publike

Marko Gerdijan, Original: U susret Grafima 2019 sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije

Najznačajniji i najprestižniji ovogodišnji regionalni “samit” profesionalaca iz oblasti grafičke i papirne industrije – 41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA – biće održan na Beogradskom sajmu od 25. do 28. septembra 2019. godine.

PCPress.rs Image

Pod imperativnim sloganom “Više boje”, Grafima 2019. predstavlja ekskluzivnu smotru tehničkih i tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim pratećim privrednim granama. Štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studiji, uvoznici repromaterijala, papira, polovnih mašina predstaviće izvanredno bogatu paletu mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i originalna namenska softverska i ICT rešenja u različitim oblastima.

PCPress.rs ImageObiman prateći program Grafime podeljen je u tri tematske celine – tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal, a sastoji se od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća. Deo tog programa je i “Ulica kreativnih rešenja”, koji promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna. Na zahtev i izlagača i posetilaca aktivirana je “Berza korišćenih mašina” (polovne mašine, sa znatno nižim cenama, namenjene malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao), a posle prošlogodišnje uspešne premijere biće nastavljeno i Wrap Star takmičenje, veština i umetnost oblepljivanja automobila.

PCPress.rs Image

Kako to tradicija nalaže, najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeliće tradicionalne simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

PCPress.rs ImageMeđu učesnicima ovogodišnjeg sajma GRAFIMA biće i beogradska kompanija Original d.o.o.. Ona je prepoznata po jedinstvenim rešenjima kreiranim za potrebe profesionalaca, uskoj specijalizaciji za pružanje usluga u oblasti administracije dokumenata, ali i raznovrsnim i fleksibilnim varijantama nabavke uređaja za štampu, koji omogućavaju da se do veoma skupih štampača dođe po veoma povoljnim uslovima.

Razgovarali smo sa gospodinom Markom Gerdijanom, vlasnikom kompanije Original o nastupu na predstojećem sajmu.

P: Možete li nam pojasniti značaj GRAFIMA sajma i nastupa na njemu?

Mi već dugi niz godina nastupamo na Grafimi, a definitivno najveći benefit imaju korisnici. Natenane se mogu prošetati štandom, pogledati uređaje i šta oni mogu da urade, i u prijatnoj atmosferi popričati sa komercijalistima oko svega vezano za mašine i naše poslovanje. Smatramo da imamo imamo najbolju ponudu na tržištu, a Grafima je idealno mesto da to i pokažemo.

PCPress.rs Image

P: Na čemu ćete bazirati svoj nastup na ovogodišnjem sajmu?

Kao i svake godine, želimo da pokažemo raznolikost, pa ćemo imati poseban deo za office štampu sa raznim softverima i poseban deo za nešto što mi zovemo „kreativa“. Ovaj put, akcenat će biti na OKI Graphic Arts segmentu. To su namenski uređaji, pretežno za grafičku industriju. Ove mašine su više okrenute „kreativi“, a manje običnoj kancelarijskoj štampi. Mogu da štampaju otiske za štampu na različitim materijalima, neonske boje… Da ne dužimo, na štandu ima dovoljno mesta i svi su pozvani da dođu i uvere se sami kako samo jedan uređaj može da im proširi i poboljša poslovanje.

Pročitajte i:  DTF: Sa filma na tkaninu

P: Kojoj se publici pretežno obraćate?

PCPress.rs ImageKao što sam već pomenuo, zbog namene Graphic Arts serije uređaja, pretežno se obraćamo grafičarima i grafičkoj industriji uopšte. Takođe, iz iskustva možemo reći da su se ovi uređaji fenomenalno pokazali i u raznim hotelima, turističkim agencijama, restoranima i kafićima, marketinškim agencijama i kompanijama iz različitih privrednih oblasti koje bi htele da uvedu nešto novo i sveže u svoju ponudu u rutinu.

P: Šta smatrate da su posebni aduti Original d.o.o. u pogledu nastupa na ovogodišnjoj GRAFIMI i po čemu se vaša ponuda izdvaja?

Pre svega, Original je oficijalni ovlašćeni distributer za OKI uređaje, tako da samo kod nas možete videti njihovu jedinstvenu lepezu mašina. Pored toga, moram izdvojiti ipak dva najveća aduta: osoblje i staž. Ponosni smo na to što u Orignalu vlada stvarno porodična atmosfera, što će posetiocima Grafime sigurno biti od značaja dok budu razgovarali sa komercijalistima na štandu. Pored toga što izlažemo na Grafimi zaista dugo vremena, ovim poslom se bavimo preko 25 godina pa su naši zaposleni imali sasvim dovoljno vremena da postanu profesionalci u ovoj oblasti.

Pročitajte i:  DTF: Sa filma na tkaninu

PCPress.rs Image

P: Koliko je komplikovano pripremiti nastup, imajući u vidu vašu delatnost?

Ako ste sto posto upoznati sa vašim proizvodom, i ako imate punu podršku iz vrha kompanije, ne verujem da postoji razlika u tome koji proizvod izlažete. Svakako stoji činjenica da je korisnicima zahtevnije objasniti funkcionisanje fotokopir uređaja nego mobilnog telefona, ali jednom kada im se objasni zaista shvate koliko je bitno imati kvalitetan štampač ili MFP i servisnu podršku.

PCPress.rs Image

P: Mnogi smatraju sajam vrhuncem poslovnih aktivnosti tokom godine, da li je to slučaj i u industriji koju pokrivate?

Naravno. S obzirom da je Grafima svake godine na jesen, što je ujedno i početak udarnog perioda za nas, u firmi uvek kruži neki neverovatni spoj haosa i kreativne energije. Zaista se trudimo da korisniku pružimo besprekorno iskustvo na samom štandu, što naravno iziskuje mnogo planiranja i aktivnosti sa naše strane „iza zavese“. Grafima zaista jeste najbitniji i najuzbudljiviji događaj u godini, a isti osećaj se trudimo da prenesemo i na sve sa kojima smo u kontaktu.

Korisna adresa: Original d.o.o.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,