Top50 Glas publike

Master 4.0 Sneak preview – kako će izgledati novi gejming studijski programi?

Inicijativa „Digitalna Srbija“ nedavno je predstavila prve gejming master programe u Srbiji, nastale u cilju povezivanja IT znanja i umetnosti. Radi se o projektu Master 4.0 koji će ove godine realizovati beogradski Univerzitet umetnosti i Matematički fakultet, gde će studenti upisivati Umetnost i dizajn video-igara, i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, gde će se učiti Razvoj kompjuterskih igara. Serijal onlajn događaja biće održan na Zoom platformi 6, 8. i 13. oktobra u 18 časova. 

PCPress.rs Image

U cilju upoznavanja potencijalnih studenata sa novim programima, Inicijativa „ Digitalna Srbija ” sada ogranizuje serijal od tri onlajn događaja pod nazivom Master 4.0: Sneak preview, na kojima će predavači koji će držati nastavu na Masteru 4.0 dati praktični uvid u to kako će programi izgledati. Budući studenti biće u prilici da zavire u neke od tema koje ih očekuju na Masteru 4.0, upoznaju se sa predavačima i pitaju sve što ih zanima o novim master studijama.

Iako je događaj pre svega namenjen studentima koji žele da izgrade karijeru u gejmingu a imaju znanja i veštine iz polja umetnosti ili tehničko-tehnoloških nauka, organizatori pozivaju i sve one koji su zainteresovani za konkretne teme.

Teme su…

Ovom prilikom posetioci će moći da čuju tri predavača kako sa univerziteta tako i iz privrede, i to u sledećim terminima:

– utorak, 6. oktobar od 18 časova:

GAME DEVELOPMENT: OD HOBIJA DO PERSPEKTIVNE KARIJERE

Adrian Đura, Ubisoft Belgrade, Studio Production Manager

Čelni čovek beogradskog studija jednog od lidera u svetskoj industriji zabave, kompanije Ubisoft, će na Master 4.0 programu u Kragujevcu predavati na predmetu Razvoj video igara. Adrian ima više od 10 godina iskustva u srpskoj gejming industriji i ima aktivnu ulogu u njenom razvoju. Ovo mu je omogućilo da ima široko razumevanje tržišta kao i temeljnu tehničku potkovanost u programiranju. Pre nego što je preuzeo ulogu menadžera produkcije u beogradskom studiju Ubisoft, bio je tehnički direktor i suosnivač kompanije Eipix Entertainment, kao i osnivač Flat Hill Games.

Adrian će prezentovati svoje viđenje trenutnog stanja industrije video-igara u Srbiji i svetu, a dotaći će se najaktuelnijih tema u industriji kao što su blockchain , VR i streaming servisi.


– četvrtak, 8. oktobar od 18 časova:

MUZIKA U VIDEO-IGRAMA

Ana Krstajić, kompozitorka muzike za video-igre

Ana je kompozitorka koja pravi muziku za film, TV, pozorište, ali i za video-igre. Nakon završenog Fakulteta muzičke umetnosti, usavršavala se na čuvenom Berkliju. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada, njena muzika se izvodi od Rusije do Amerike, a posebnu pažnju domaće gejming zajednice stekla je kada je ostvarila saradnju sa Nordeusom za koji je komponovala muziku za igru Spellsouls / Heroic – Magic Duel . Na Master 4.0 programu u Beogradu Ana će predavati na predmetu Audio produkcija u video-igrama.


– utorak, 13. oktobar od 18 časova:

MATEMATIKA I FIZIKA IGARA

Boban Stojanović, redovni profesor Prirodno-matematički fakultet, Kragujevac

Boban je ekspert u oblasti računarskog modelovanja i simulacija sa ogromnim iskustvom u razvoju softverskih rešenja za primenu u nauci i industriji. Radio je na razvoju više inženjerskih aplikacija koje uključuju kompleksnu 3D grafiku i simulacije fizičkih pojava. Boban će pokušati da vam približi najvažnije matematičke i fizičke koncepte koji leže u osnovi računarskih igara i koji vam mogu omogućiti da odete korak dalje u odnosu na ono što nude standardne softverske platforme. Boban će na Master 4.0 programu u Kragujevcu predavati 3D računarsku grafiku.

Više detalja i link ka vebinaru možete naći ovde .

Master 4.0: Sneak preview zajednički organizuju Inicijativa „Digitalna Srbija“, Serbian Games Association, Startit Centar Kragujevac, Naučno tehnološki park Niš, Startap centar Niš, Naučno tehnološki park Čačak i Startap centar Čačak.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,