BIZIT 2022

MasterCard – online plaćanje bez lozinki

Kompanija MasterCard u saradnji sa partnerima vodi projekat kreiranja novog standarda autentifikacije, koji će omogućiti onlajn plaćanja bez upotrebe lozinki.

Biometrijska provera

Kako se navodi u saopštenju kompaniej MasterCars, očekuje se da će do 2018. godine, 30% od ukupne onlajn kupovine biti obavljano putem mobilnih uređaja.Pristup ove kompanije je da upotrebi podatke o korisnicima kartica, radi smanjenja broja prekida u procesu plaćanja“ za unošenje lozinki na mestu prodaje. U slučaju da je potvrda autentifikacije potrebna, korisnici kartica moći će takođe da se identifikuju putem jednokratnih lozinki ili biometrijskih otisaka prstiju, umesto da unose statičke lozinke.

Novi protokol kreiran je u saradnji sa kompanijom Visa, i mogao bi biti usvojen 2015. godine.

„Svi mi želimo iskustvo plaćanja koje je sigurno i jednostavno, ne jedno ili drugo. Želimo da identifikujemo ljude na osnovu onoga ko su, a ne na osnovu onoga što pamte. Imamo previše lozinki koje treba da zapamtimo i to stvara dodatne probleme kako potrošačima, tako i kompanijama” ,  rekao je Ažej Bala, predsednik sektora Enterprise Security Solutions u kompaniji MasterCard.

Pročitajte i:  Pankeri, majmuni i goblini - hi lansira prvu NFT prilagodljivu karticu

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,