Laptop leto 2022

Mate Štetić novo menadžersko pojačanje u Atlantic Grupi

Dosadašnji predsednik Uprave PIK Vrbovec, Mate Štetić, s početkom septembra se pridružuje Atlantic Grupi na poziciji glavnog direktora Strateškog poslovnog područja Kafa.

PCPress.rs Image
Izvor: tportal.hr

Štetić ovim karijernim prelazom završava deset godina na čelu PIK Vrbovca, gde je zaslužan za višestruki rast prodaje i pozicioniranje kompanije kao tržišnog lidera u mesnoj industriji i inovatora unutar kategorije.

Pre PIK-a Vrbovca vodio je kompaniju Mlinar, u kojoj je kao predsednik Uprave započeo uspešan proces restrukturiranja, osiguravajući fokus na vlastiti maloprodajni lanac kroz značajne promene u pristupu poslovanju i samom asortimanu. Kao nadležni menadžer za marketing, istraživanje i razvoj u Ledu i Zvijezdi uspešno je radio na pozicioniranju ovih brendova među najprepoznatljivije u Hrvatskoj, dok u prodaji Leda ima odlične rezultate u različitim kanalima, kao i u širenju na druga tržišta.

Mate Štetić ulogu glavnog direktora SPP Kafa preuzima s glavnim ciljem usmeravanja celokupnog poslovanja i organizacije ovog područja ka održivom i stabilnom dugoročnom rastu, odnosno zadržavanja i unapređenja vodeće pozicije u regiji. SPP Kafa sa svojim brendovima Grand kafa i Barcaffe  strateški će se fokusirati na dva glavna segmenta  — dalje podmlađivanje i modernizaciju kategorije takozvane sveže pržene i mlevene kafe s posebnim naglaskom na jačanje konzumacije izvan kuće, kao i na operativnu efikasnost u cilju održavanja profitabilnosti poslovanja.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: ,