BIZIT 2022

Matić: Pregovori Srbije sa Alibabom strogo poverljivi

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je to Ministarstvo potpisalo Ugovor o poverljivosti sa kineskom kompanijom Alibaba, koji obema stranama nalaže da ne objavljuju u javnosti informacije o toku pregovora o saradnji. „Po završetku pregovora, izdaćemo zajedničko saopštenje o, nadamo se, uspešnim rezultatima i daljim koracima učvršćivanja saradnje“, rekla je Matić.

PCPress.rs Image

Podsetila je da je u septembru na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednikom Alibabe Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipay na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

PCPress.rs Image

Podsetimo, najava izgradnje Alibabinog logističkog centra u Belgiji protumačena je kao odustajenje kineske kompanije od investicija u Srbiji i zemljama regiona. Prema najnovijem tumačenju, Alibaba nikad nije ni nameravala da gradi logistički centar u Srbiji, već isključivo da plasira platforme za elektronsko plaćanje Alipay na srpskom tržištu.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i pcpress.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,