Top50 Glas publike

MCF MegaCom: „Divlje travke“ Alena Renea u Dvorani kulturnog centra

PCPress.rs ImageNa repertoaru bioskopa Dvorane kulturnog centra je film „Divlje travke“ (Wild Grass), delo jednog od najpoznatijih francuskih reditelja, Alena Renea. 

„Divlje travke“ činile su deo repertoara prošlogodišnjeg Festivala autorskog filma. Ovaj film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, na kom je Rene nagrađen počasnom „Zlatnom palmom“ za izuzetan doprinos istoriji filma.

Jedan izgubljeni, pa pronađeni novčanik, odvešće Žorža i Margaritu u romantičnu avanturu.  Nakon što je ispitao ličnu kartu vlasnice crvenog novčanika, Žoržu na pada lako da odnese novčanik u policiju.  Sa druge strane, ni Margaret ne može da izbegne radoznalost i da se ne zapita ko je pronašao novčanik. Iako se trude da njihovi odnosi ostanu u formalnim okvirima dobročinstva i zahvalnosti, svakodnevni život Žorža i Margarite polako se uzburkava. 

Film Alena Renea „Divlje travke” zasnovan je na romanu Kristijana Galija „L’incident”.  Nakon „Divljih travki“ Alen Rene počeo je rad na filmu „Vous n’avez encore rien vu“, koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije. 

U bioskopu DKC-a „Divlje travke” prikazuju se u terminima od 19 h i 21 h.

Izvor: MCF MegaCom Film

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,