BIZIT 2022

MCF MegaCom: “Ubica u meni” u bioskopima od 16. septembra

PCPress.rs ImageŽanr: krimi/drama/triler/vestern
Originalni naziv: The Killer Inside Me
Režija: Michael Winterbottom
Scenario: John Curran, Jim Thompson
Uloge: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba
Zemlja produkcije: SAD
Godina: 2010.
Trajanje: 109 min

 

O filmu

Film „Ubica u meni“ Majkla Vinterbotoma govori o privlačnom, šarmantnom, povučenom zameniku šerifa iz malog grada, Luu Fordu. Zasnovan je na priči legendarnog pisca krimi-romana, Džima Tompsona. Lu ima gomilu problema. Probleme sa ženama. Probleme sa sprovođenjem zakona. Stalni rast broja ubistava u zapadnom Teksasu, na teritoriji koja je pod njegovom nadležnošću. Problem je i činjenica da je sadista, psihopata, i ubica.
Luijeva nedela ne mogu proći nezapaženo. Ljudi iz okruženja počinju da sumnjaju u njega. Samo je pitanje vremena kada će ostati bez alibija. Ali u Tompsonovom divljem, turobnom univerzumu, crnjem od svakog univerzuma iz noir  žanra, ništa nije tako kao što izgleda – ispostavlja se da istražitelji koji prate Lua i sami možda imaju mračne tajne.

O reditelju

Majkl Vinterbotom je u proteklih 13 godina režirao 16 filmova. Tri njegova filma: Welcome to Sarajevo, Wonderland i 24 Hour Party People nominovani su za Zlatnu palmu na festivalu  u Kanu.

Publika beogradskog Festivala autorskog filma prethodnih godina imala je priliku da gleda Vinterbotomove filmove „9 pesama“ (9 songs), priču o dvoje ljubavnika ispričanu kroz njihov seksualni život i muzičke koncerte koje posećuju, kao i „Put u Gvantanamo“ (The Road to Guantanamo), priču o trojici nevinih zatvorenika zloglasnog američkog zatvora za teroriste.

Izvor: MCF MegaCom Film

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,