BIZIT 23

mCloud – komforan hosting za vaš sajt

Iza termina „hosting“ se krije toliko različitih usluga da je potrebno prilično vremena i pažnje da bi se odvojilo „žito od kukolja“ i razumelo ko zapravo šta nudi na tržištu. Mainstream je stvari značajno pojednostavio ponudivši mCloud platformu.

mCloud-full-logoKao i u „stvarnom“ životu, svima je potreban krov nad glavom, pa ne čudi što je baš hosting jedna od najčešće traženih reči na Internetu. Svakog sata Google‑u, Facebook‑u i drugim liderima u prikupljanju novca od on‑line oglašavanja sliju se stotine hiljade dolara na ime reklama raznoraznih hosting ponuda. Na svakom ćošku vreba još jedan oglas za najbolji hosting. No, i pored krupnih reči u reklamama, iskustva s većinom hosting kompanija nisu baš sjajna.

Osnovni problem većine korisnika hosting usluga jeste da gotovo stalno imaju osećaj da ne dobijaju ono što su platili. Najčešće se to manifestuje kroz slabe performanse hostovanog sajta, a ne tako retko i kroz ozbiljne probleme u dostupnosti. U većini slučajeva, sa stanovišta hosting provajdera, ne dešava se ništa neočekivano – „sitna slova“ u ugovoru koje već odavno niko ne čita prilično precizno definišu šta se može očekivati i koji su limiti paketa koji se kupuje.

Pratite velike

Pošto smo pokazali da znamo da „vozimo“ najveće sajtove, rešili smo da i onima sa, za sada, nešto slabijom posetom ponudimo platformu s kojom će moći da porastu i izgrade ime, zaboravljajući na probleme resursa, kapaciteta i sitnih slova u ugovoru.

Većina je svesna da bez ulaganja u marketing i on‑line kampanje ne mogu da porastu, a najčešće su se već opekli s time da, kada kampanja uspe i konačno skoči poseta, sajt u najbitnijem trenutku počne da štuca i, na kraju, u nemogućnosti da se s povećanom posetom izbori – padne. Nemoćni da bilo šta preduzmu, objašnjavajući operaterima kol‑centara iznova o čemu se radi, čupaju kosu dok „zlatni trenutak“ nepovratno prolazi. Tada, osim bačenog novca za kampanje kojima je cilj bio dovođenje novih korisnika, gube i reputaciju kod postojećih klijenata i partnera, jer neočekivana nedostupnost pogađa sve.

Rolo-Baner-2Platforma koju smo razvili predstavlja zaokružen cloud servis na našem tržištu, sa garantovanim resursima, fleksibilnim mogućnostima i u potpunosti je automatizovana. To znači da korisnik više nije nemoćan u kritičnim situacijama, već sve može da drži pod kontrolom, čak i bez asistencije provajdera, komplikovanih i nepotrebnih administrativnih procedura i bez obzira na to da li je ponoć, vikend ili je nastupila nepredviđena okolnost. Resursi servera mogu se u bilo kom trenutku povećati prema trenutnoj potrebi sajta, a potom smanjiti ako više nisu nužni.

Za potpun ugođaj, korisnicima je na jednom mestu omogućeno da samostalno upravljaju svim parametrima servera, zakupljuju domaće i internacionalne domene, upravljaju DNS zapisima i kupuju SSL sertifikate, dok se ispod svega nalazi hardverska platforma sazdana na istim principima kao i za najveće naše sajtove sa SLA garancijama od 99,99 odsto.

DNS kao ključni servis

Kada je reč o hostingu, DNS infrastruktura je nešto o čemu je potrebno posebno povesti računa, s obzirom na to da DNS kao servis čini ključni gradivni element Interneta. Korisnicima mCloud usluga besplatno je omogućeno korišćenje Anycast DNS servisa – serveri sa 14 lokacija u svetu opsluživaće zahteve za vaše domene. Anycast DNS servis omogućava da identični, globalno razuđeni i postavljeni DNS serveri oglašavaju informacije s različitih fizičkih lokacija i mreža. Korisnicima se rezultati primarno serviraju sa fizički najbliže lokacije, a u slučaju bilo kakvih problema, sa sledeće najbliže. Samim tim, postiže se znatno veća pouzdanost i redundantnost, kao i efikasnost i bolje balansiranje upita ka DNS‑ovima.

Iako su, kako se u poslednje vreme nazivaju, hiperskejleri kao što su Amazon, Azure i drugi neuporedivo veći, u najvažnijem segmentu naša usluga je neuporedivo bolja – mi smo tu, u svakom trenutku raspoloživi da zajedničkim snagama pronađemo rešenje za svaki vaš problem. Kod nas je svaki korisnik jednako važan, a ne samo jedan od nekoliko miliona.

www.mcloud.rs

Mainstream tim

(Objavljeno u časopisu PC#218)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,