Zebra

Međunarodni tim ZAPON pobednici prvog Fintech Hakatona u Srbiji

Beograd, 30. maj – Međunarodni tim „Zapon“ pobednici su prvog Fintech hakatona u organizaciji ICT Huba, KPMG i Sosijete ženeral banke. Jelena Janković, Ivan Radivojević, Veljko Đuričić, Arman Kojić i Joanna Marcinkowski su za samo 48 sati kreirali softversko rešenje „Savio“ koje služi kao lični online bankar. Drugo mesto pripalo je timu „CarGo“ koji su osmislili aplikaciju „Timpla“ za plaćanje preko mobilnog telefona, dok je trećeplasirani tim „Jewels on tracks“ kreirao rešenje „Sogette“ kojim povezuje korišćenje Fejsbuka i banke. Za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je nagradni fond od 5.000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda. Nenovčane nagrade po izboru publike osvojio je tim „Sprintcoders“ s aplikacijom za online ticketing i po izboru ostalih učesnika tim „RandomDreamers“ s aplikacijom koja služi kao digitalni bankarski asistent.

ICTHub-logo„Zadovoljni smo svim predstavljenim rešenjima, jer nisu samo inovativna, nego i veoma primenljiva. Siguran sam da će se iz svih, a ne samo nagrađenih, u budućnosti razvijati sjajni proizvodi. Nastavljamo s organizacijom ovakvih događaja, povezivanjem korporativnog sveta i startapa, približavanju startap zajednice u Beogradu i Srbiji velikim korporacijama i misijom zajedničkog nalaženja inovativnih rešenja koja će unaprediti tradicionalne industrije“, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a.

Pročitajte i:  Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu

„Učesnici su doneli svežu perspektivu o tome kako možemo da se suočimo sa izazovima u industriji, a njihove ideje će nam pomoći da ponudimo ono što je našim klijentima potrebno – bankarstvo novog doba. Tokom protekla dva dana videli smo mnogo sjajnih softverskih rešenja, i mnogo timskog rada u stvaranju i širenju inovativnog duha”, izjavio je Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke i član žirija hakatona.

Partner u KPMG-u Dušan Tomić je istakao da će nastaviti da podržavaju startape i unapređuju svoje poslovanje i uče zajedno s njima. „Hakaton nas je uverio da se u današnje doba budućnost kreira upravo u startup okruzenju i dogadjajima kao sto su ovaj, a ne u tradicionalnoj formi velikih korporacija“, rekao je Tomić.

Na prvi srpski Fintech hackathon prijavilo se oko 150 ljudi, a odabrano je 16 timova koji su tokom samo 48 sati kreirali inovacije iz oblasti digitalnog bankarstva. Tri najbolja rešenja izabrao je stručni žiri u čijem sastavu su bili predstavnici Sosijete ženeral banke, ICT Hub-a i KPMG, kao i naši najuspešniji startap preduzetnici – Stefan Pajković, Lazar Stojković, Đorđe Filipović i Rade Joksimović.

Pročitajte i:  Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu
Prva nagrada
Prva nagrada
Druga nagrada
Druga nagrada
Treća nagrada
Treća nagrada
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,