Top50 Glas publike

Meizu kreirao pametan telefon bez ijednog ulaza

Neki proizvođači mobilnih telefona su pratili Apple i oslobodili se ulaza za slušalice, ali Meizu je otišao korak dalje. Kompanija je najavila nov telefon pod nazivom Zero, koji nema ulaz za slušalice, ulaz za punjenje i rešetku za zvučnike. Ne dolazi čak ni sa ulazom za SIM karticu i tasterima koje obično vidite na telefonu – jedini elementi koji ometaju površinu celog ekrana i keramičkog tela debljine 7,8 mm su njegove dve kamere na poleđini od 12 MP i 20 MP i dve rupice. Jedna je za mikrofon, dok je drugi za hard reset.

PCPress.rs Image

Kao što je Engadget za područje Kine napomenuo, čini se da je to Meizu-ov odgovor na APEX FullView koncept telefon kompanije Vivo, iako APEX još uvek dolazi sa ulazom za slušalice a kompanija ga je prvi put prikazala početkom 2018. godine. Kako bi nadoknadio nedostatak ulaza, Meizu Zero će podržavati Bluetooth 5.0 i bežičnu USB vezu koja će navodno biti u mogućnosti da prenosi podatke istom brzinom kao USB 3.0 standard.

Pročitajte i:  vivo demonstrirao inovacije na svojim telefonima u Beogradu

Zero-ov 5,99-inčni QHD OLED ekran će biti kao neka vrsta ogromne zamene za mikrofon i slušalicu. Ima dovoljno veliki okvir za 20 MP prednju kameru, ali je njegov čitač otisaka prsta potpuno na ekranu. Uređaj, koji pokreće Snapdragon 845 procesor, oslanja se na 18 W bežično punjenje zbog nedostatka ulaza za punjač. Možda nema uobičajene fizičke tastere, ali ima senzore pritiska sa haptičkim povratnim informacijama na svojim ivicama.

PCPress.rs Image

Kao što ste možda pogodili, nedostatak ulaza za SIM karticu znači da će Meizu Zero koristiti ugrađenu SIM ili eSIM tehnologiju. Kompanija je saopštila da je lansiranje telefona u Kini vezano za napredak lokalnih operatera sa tehnologijom eSIM-a, tako da će dostupnost verovatno biti ograničena u početku.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,