TrendMicro

Melaholična verzija Instagrama u Rusiji

U Rusiji se pojavila crno-bela melaholična alternativa Instagramu.

PCPress.rs Image

Nakon što je Instagram onemogućen u Rusiji, pojavila se meleholična aplikacija koja predstavlja alternativu društvenoj mreži slika. Nova mreža traži od korisnika da objavljuju tužne slike sebe kako bi izrazili tugu zbog gubitka popularnih usluga poput Instagrama.

Nakon što su nestale društvene mreže poput Instagrama i Facebook-a, korisnici u Rusiji mogu da se koriste novim mrežama poput „Grustnogram“ ili „Sadgram“. Jedan od kreatora ove mreže je izjavio:

„Pokušali smo da napravimo koncept, za dan dva, da napravimo nešto što izgleda dobro, a onda smo shvatili da je ispalo jako dobro i da je ozbiljno dobro. Pa smo odlučili i da pokažemo drugima.“

Koncept mreže je iskazivanje tuge zbog celokupnog događaja. Umesto „Like“ i srca, korisnici mogu da koriste slomljeno srce i da iskazuju svoju tugu i saosećanje. Tuga se pre svega izražava zbog prestanka brojnih voljenih usluga. „Stvorili smo Sadgram da zajedno tugujemo i podržavamo jedni druge.“

Iza projekta stoje četiri osobe i dva slobodna programera. Očekuje se da će se aplikacija pojaviti za Android uređaje do kraja nedelje a kasnije i u AppStore.

Pročitajte i:  VKontakte se vratio u Apple App Store

Izvor: UsNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,