Top50 Glas publike

Mercedesov glavni dizajner prešao u Samsung

Samsung je objavio da je na čelo njihovog MX Design Team-a došao Hubert H. Lee, bivši glavni dizajner u kompaniji Mercedes-Benz China. Lee je dobitnik više nagrada u SAD-u i Kini, a predvodio je tim koji je dizajnirao Mercedes-Benz CLS modele od 2012. godine. U Samsung-u će voditi Mobile eXperience Design Team koji je odgovoran za dizajn Galaxy proizvoda, kao što su Galaxy S i Z serije telefona, Galaxy Tab, Galaxy Watch… 

PCPress.rs Image

Ova odluka nije došla potpuno nenadano. Početkom 2022. godine, Samsung je lansirao ograničenu seriju Galaxy S22 Ultra sa temom Mercedes-a, koja je bila u prodaji samo u Južnoj Koreji. Veoma je moguće da je tada počela saradnja između Hubert H. Lee-ja i Samsunga, koja je dovela do njegovog stalnog angažovanja. Generalno, ovim potezom Samsung želi da „osveži“ dizajn svojih proizvoda, ali ne i da potpuno iskoči iz uhodanih smernica u dizajnu koje su prihvatili milioni korisnika širom sveta. Lee je izjavio da je oduševljen što će pomoći u razvoju dizajna „najlepših proizvoda na svetu, koji su transformisali industriju mobilne telefonije“.

Pročitajte i:  Back tap gestovi su konačno na Samsung telefonima

Novi Samsung Galaxy S model (S23) trebao bi da se pojavi u januaru, a pošto na njemu nije radio Lee, veruje se da će izgledati identično ili veoma slično svom prethodniku (aktuelnom S22 modelu). Prvi proizvodi u kojima će se „osetiti“ njegov uticaj najverovatnije će biti Galaxy S24, a možda i Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *