BIZIT 2022

Messenger Kids: Opcije za roditelje

Facebook je nedavno unapredio Messenger Kids sa nekoliko novih opcija, zahvaljujući kojima roditelji mogu da vide i kontrolišu načine na koje njihova deca koriste ovu aplikaciju za razmenjivanje poruka.

PCPress.rs Image

Roditelji novim opcijama mogu da pristupe preko Parent Dashboard koja se nalazi u glavnoj Facebook aplikaciji, da bi nakon toga dobili uvid u još više detalja o osobama sa kojima njihova deca komuniciraju, o tome da li je bilo video poziva, kao i uvid u sve kontakte koje su deca ranije blokirala. Pored toga će moći da vide i fotografije koje su se razmenjivale u okviru aplikacije, a sa opcijom da prijave i uklone one koje smatraju neprikladnim, te da decu izloguju kad god pomisle da je to neophodno.

PCPress.rs Image

Messenger Kids se suočio sa brojnim problemima od kada je lansiran u decembru 2017. godine, budući da su brojni eksperti, ali i roditelji, smatrali da ovakav proizvod nije prikladan za decu, a zbog grešaka poput one koja je deci omogućavala da komuniciraju i sa kontaktima koje staratelji nisu prethodno odobrili.

Pročitajte i:  Facebook uklanja lažne recenzije

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,