BIZIT Seminar

Meta će izgubiti još više novca na metaverse tokom sledeće godine

Godinu dana kasnije, Metin zaokret ka metaverzumu se pokazao još skupljim. Reality Labs gubi više novca nego ikada, otkrila je Facebook-ova matična kompanija u svom najnovijem izveštaju o zaradi.

meta

Izgubljeno je 3.7 milijardi dolara samo u trećem kvartalu

Reality Labs, jedinica koja nadgleda projekte virtuelne i proširene stvarnosti kompanije, izgubila je 3,7 milijardi dolara u trećem kvartalu 2022. godine, što je skok u odnosu na gubitak od 2,6 milijardi dolara pre godinu dana i 2,8 milijardi dolara u prošlom kvartalu. Reality Labs je do sada izgubio više od 9 milijardi dolara u 2022. A šef finansija kompanije je rekao da je malo verovatno da će se trend preokrenuti u skorije vreme.

To je značajno jer se Metino ogromno ulaganje u Reality laboratorije već pokazalo skupim za kompaniju. Meta je ranije ove godine izvestila da je izgubila 10 milijardi dolara na Reality laboratorijama 2021.

Ali izvršni direktor Mark Zakerberg rekao je da ulaganje u „sledeću računarsku platformu“ ostaje glavni prioritet. Istovremeno, on je takođe upozorio da bi se kompanija mogla suočiti sa „kratkoročnim izazovima u pogledu prihoda“. Kompanija je prijavila 28 milijardi dolara prihoda za kvartal, što je bilo u skladu sa očekivanjima analitičara. Zakerberg je takođe potvrdio da će Meta nastaviti da smanjuje zapošljavanje jer se suočava sa usporavanjem rasta prihoda.

Pročitajte i:  Meta vratila Trampu Facebook i Instagram nalog

S druge strane, Metina porodica aplikacija je nastavila da raste, a Zakerberg je izvestio o novim prekretnicama i za Instagram i za WhatsApp: Instagram ima 2 milijarde aktivnih korisnika mesečno, dok WhatsApp sada ima 2 milijarde aktivnih korisnika dnevno.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,