BIZIT 2022

Meta će predstaviti svoje nove vrhunske VR slušalice 11. oktobra

Meta je najavila da će njena Connect konferencija biti emitovana uživo 11. oktobra u 13:00 ET / 10:00 PT. U postu na blogu Oculus, kompanija kaže da će pokriti napredak koji je postignut na metaverzumu i ponuditi „pogled na ono što dolazi u bliskoj i dalekoj budućnosti“. Najave se ne mogu meriti sa prošlogodišnjim Connect, gde je kompanija promenila ime iz Facebook u Meta, ali kompanija je rekla da ćemo videti informacije o aplikaciji virtuelne realnosti Horizon Worlds i nagovestila da će se vrhunski „Project Cambria” pojaviti kao i slušalice.

PCPress.rs ImageProšlog meseca, Mark Zuckerberg je potvrdio da kompanija najavljuje nove VR slušalice u oktobru, a u utorak je podržao tu ideju slikom koju je postavio na Facebook. Uređaj koji nosi na fotografiji izgleda veoma slično onome što smo već videli na projektu Cambria.

Prema Zuckerbergu, slušalice će uključivati praćenje očiju i lica i prolaz boja, a priča se da će imati ekran veće rezolucije od onoga što je trenutno dostupno u Oculus Quest 2. Takođe se očekuje da će biti znatno skuplje od Quest 2, čija je cena nedavno skočila na 399,99 dolara.

Pročitajte i:  Šta 21 milijarda Facebook prijateljstava govori o ekonomskoj lestvici u SAD

Na konferenciji Connect

Prošlog meseca, Zuckerberg je takođe najavio da će biti detalja o „Velikim ažuriranjima Horizonta i grafike avatara“ objavljenih na konferenciji Connect. Horizon Worlds je vodeća aplikacija metaverzuma kompanije, koja omogućava ljudima da kreiraju sopstvena iskustva i da se druže u virtuelnoj stvarnosti. Zuckerberg je nedavno objavio snimak ekrana Horizonta koji je zaradio mnogo podsmeha – i stvorio mnogo memova – zbog svoje grafike relativno niskog kvaliteta. Generalni direktor Meta je odgovorio na meme obećavajući značajne nadogradnje, o kojima bi trebalo da čujemo više 11. oktobra.

Kompanija se kladila da će metaverzum biti budućnost i troši milijarde dolara godišnje na pokušaj da se to dogodi.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.