TrendMicro

Meta i Instagram planiraju NFT integraciju

Meta bi uskoro mogla da se pridruži naletu kompanija koje žele da unovče digitalne kolekcionarske predmete.

PCPress.rs Image

NFT je tu da ostane

Meta bi mogla biti sledeća kompanija koja će uskočiti u NFT kolo. Prema izveštaju Financial Times-a, Meta razvija načine za kreiranje, prikazivanje i prodaju NFT-ova na Facebook-u i Instagram-u.

Instagram navodno testira način da prikaže NFT-ove, dok Meta takođe ispituje tržište koje bi pomoglo pri kupovini i prodaji ovih digitalnih kolekcionarskih predmeta.

Kompanija je za sada odbila da komentariše ovakva dešavanja, dok su izvori su upozorili da su napori još uvek rani i da bi se mogli promeniti. Međutim, lider Instagram-a Adam Mosseri rekao je još u decembru da njegova društvena mreža “aktivno istražuje” NFT. Tehnologija je u budućim planovima kompanije.

Ulazak u NFT bi imao smisla. Dok kompanije ponekad zloupotrebljavaju vezu između NFT-a i metaverzuma. Samo nuđenje NFT-a, ne znači da stvarate metaverzum.

Meta bi možda želela okvir, tako da stanovnici njenih virtuelnih svetova mogu da prodaju jedinstvenu digitalnu robu. Ovo bi takođe moglo pomoći kompaniji da spreči da platforme trećih strana kao što je tržište OpenSea, stekne previše jaku poziciju, ako se NFT pokaže da je nešto više od kratkotrajnog trenda.

Pročitajte i:  Meta spremna da blokira deljenje vesti zbog novog zakona u Kanadi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,