Top50 Glas publike

Meta odlaže povratak u kancelarije do marta

Meta je ažurirala svoje smernice za povratak u kancelariju, pomerajući ciljni datum sa kraja ovog meseca na 28. mart. Sa promenljivim rasporedom ponovnog otvaranja i nedoslednim uputstvima, može se samo zamisliti koliko se zaposleni u kompaniji osećaju izbezumljeno.

PCPress.rs Image

 

Neizvesnot oko povrataka u kancelarije

Još u decembru 2020. godine, izvršni direktor Mark Zakerberg je prvi put rekao zaposlenima da neće morati da prime vakcinu protiv COVID-19 da bi se vratili na posao. U to vreme, kompanija je predvidela da bi rad na daljinu mogao da se nastavi najmanje do jula 2021. godine, iako je kasnije otvorila kancelarije u maju.

Do juna, Zakerberg je doneo novu uredbu: ili tražite dozvolu od menadžera za rad od kuće, ili najmanje pola nedelje rad mora biti iz kancelarije.

Mesec dana kasnije pojavila se Delta varijanta, Zakerberg je promenio svoj stav o zahtevima oko vakcina za zaposlene, a kompanija je postavila novi cilj za oktobar za potpuno ponovno otvaranje.

Avgusta prošle godine, pomerio je povratak u kancelarije za januar 2022.godine. Kako se Omicron brzo širio ove zime, Meta se čvrsto držala svog cilja od 31. januara, ali je nekim zaposlenima dala mogućnost da odlože povratak od tri do pet meseci putem „kancelarijskog programa odlaganja“.

Pročitajte i:  Facebook i Instagram će ograničiti targetiranje tinejdžera u oglasima bazirano na rodu

Uzgred, ovaj novi datum 28. mart uključuje novi uslov da su zaposleni primili dve doze vakcine.

Suočeni sa toliko neizvesnosti i nekoliko drugih tehnoloških kompanija, kao što su Apple, Microsoft, Google, Uber i Docusign, odlučili su da odlože ponovno otvaranje na neodređeno vreme.

Moderatori kompanije smešteni u sedištu kompanije u Mountain View-u trebalo je da se jave za rad u kancelariji 24. januara. Međutim kompanija Accenture, koja upravlja sadržajem Facebook-a poništila je odluku da se moderatori vrate u kancelarije, nakon široko rasprostranjenih internih protesta radnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,