TrendMicro

Meta planira da smanji troškove za 10% ili više narednih meseci

Meta želi da smanji troškove za 10% u narednim mesecima, navodi se u izveštaju koji je u sredu objavio The Wall Street Journal. Smanjenje troškova će verovatno uključiti smanjenje radnih mesta zbog internih reorganizacija poslovnih odeljenja, za razliku od formalnijih otpuštanja. Očekuje se da će smanjenje troškova početi u narednih nekoliko meseci.

PCPress.rs Image

U svom izveštaju o zaradi u drugom kvartalu u julu, matična kompanija Facebook prijavila je povećanje troškova i rashoda od 22% u odnosu na prethodnu godinu u ukupnom iznosu od skoro 20,4 milijarde dolara. Kompanija je mnogo ulagala u metaverzum u nadi da će tehnologija koja se tek treba razviti dovesti do velike prodaje. Kompanija je takođe prijavila svoj prvi pad prihoda od pre godinu dana i predvidela tokom tog poziva o zaradi da će njena prodaja ponovo pasti u trećem kvartalu.

Glavni direktor za proizvode Chris Cox je ranije rekao zaposlenima u dopisu da je kompanija „ovde u ozbiljnim vremenima i da su vetrovi žestoki“. On je dodao: „Moramo da radimo besprekorno u okruženju sporijeg rasta, gde timovi ne bi trebalo da očekuju ogroman priliv novih inženjera i budžeta.

Pročitajte i:  Facebook bi trebalo da promeni pravila za ratne objave

Meta se trenutno suočava sa značajnim izazovima u svom poslovanju zbog nekoliko faktora. Apple-ovo glavno ažuriranje privatnosti za iOS 14 prošle godine otežalo je Meta-u da oglašivačima dostavi detaljne demografske informacije o svojim korisnicima, a oglašivači prebacuju svoju potrošnju na druge platforme. Pored toga, porast TikTok-a je uticao na rast korisnika kompanije.

Druge kompanije društvenih medija, uključujući Snap, Twitter i Pinterest, takođe se suočavaju sa sličnim izazovima.

Meta akcije su porasle za manje od 1% u podnevnom trgovanju na 146,33 dolara u sredu. Međutim, akcije su ove godine pale za više od 56%, što je daleko gore od S&P 500, koji je u padu za manje od 20%, i tehnološki teškog NASDAK Composite, koji je pao za oko 26%.

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *