Top50 Glas publike

Meta priprema spiskove za otpuštanje radnika

Neki zaposleni u Meti mogli bi da izgube posao u narednom periodu. Kompanija je naložila menadžerima da identifikuju ljude u svom timu “koji nisu u stanju da krenu na pravi put”.

Meta priprema spiskove za otpuštanje radnika

Meta doživljava jedan od najvećih padova ikada

Radnici su zabrinuti da će to biti iskorišćeno za kreiranje „planova za poboljšanje učinka“ koji će na kraju dovesti do masovnih otpuštanja. Generalni direktor, Mark Zuckerberg, upozorio je zaposlene tokom sesije pitanja i odgovora ranije ovog meseca da kompanija doživljava jedan od najgorih padova u novijoj istoriji. Ranije je rečeno da usporava zapošljavanje ove godine, ali je na toj sednici Meta otkrila da smanjuje ciljni broj za zapošljavanje novih inženjera za oko 30%. Zuckerberg je tada najavio i da će Meta povećati očekivanja od svojih zaposlenih i dati im agresivnije ciljeve.

Kompanija je počela da se priprema za smanjenje troškova zbog slabih prognoza prihoda pre nekoliko meseci, čak je išla toliko daleko da je odbacila neke od svojih metaverse inicijativa. Facebook je izgubio dnevne aktivne korisnike u poslednjem kvartalu 2021. godine, i dok se malo oporavio u prvom kvartalu ove godine, Meta očekuje pad prihoda delom zbog ruske invazije na Ukrajinu. Kompanija takođe očekuje da će izgubiti 10 milijardi dolara prihoda zbog promena u podešavanjima privatnosti Apple-a na iOS-u, što ograničava pristup oglašivačima jedinstvenom kodu koji im omogućava da korisnicima prikazuju ciljane oglase.

Pročitajte i:  Šifrovana ćaskanja Messengera dobijaju teme i emoji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,