BIZIT 2022

Meta rasformirala tim zadužen za otkrivanje potencijalnih društvenih problema u svojim proizvodima

Responsible Innovation Team, čiji zadatak je bio da pronalazi potencijalne probleme koji mogu da utiču na društvo u proizvodima koje razvija Meta, više ne postoji. Većina članova tog tima biće prebačena na druge poslove unutar kompanije.

meta

Ovaj tim je osnovan pre nekoliko godina i bio je sastavljen od inženjera, kao i od ljudi koji su se bavili civilnim pravima i etikom. On je napravljen kako bi savetovao timove koji rade na novim proizvodima na potencijalne probleme koji bi mogle da se pojave u domenu društvenih odgovornosti ili da izazivaju društvene dileme.

Inače, ovo nije jedini rasformirani tim u kompaniji. Pre nekoliko meseci, Meta je reorganizovala AI tim, a izgleda da će se promene dešavati i u drugim timovima. Pominje se i da postoje velika kašnjenja u razvoju proizvoda u Reality Labs diviziji, gde se „šuška“ da će možda doći i do serije otpuštanja zaposlenih. Glavni razlog za sve ove poteze je verovatno to što se kompanija prvi put u svojoj istoriji suočava sa smanjenjem prihoda, pa se na svaki način razmišlja kako da se smanje troškovi poslovanja.

Pročitajte i:  Meta gasi svoj digitalni novčanik Novi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.