Meta testira prodaju digitalnih dobara u virtuelnoj realnosti

Meta je počela da testira alate za monetizaciju korisnika u okviru Horizon Worlds-a. Od danas, odabrana grupa kreatora može da počne da kreira digitalne predmete i efekte koje zatim mogu da prodaju direktno u virtuelnom društvenom prostoru.

Meta testira prodaju digitalnih dobara u virtuelnoj realnosti

Meta alat dostupan samo za korisnike starije od 18 godina

Sa uvođenjem testa, samo korisnici stariji od 18 godina u SAD i Kanadi mogu da kupe tu robu. Kreatori mogu da počnu da prave predmete koje žele da prodaju tako što će dodirnuti Commerce tab u okviru Create mode. Kreatori koji učestvuju u Mata-inom programu monetizacije moraće da prate smernice navedene u politici zabranjenog sadržaja. Kao i kod Facebook-a i Instagram-a, kompanija prepušta moderaciju korisnicima.

Današnjom najavom, Meta je takođe počela da testira bonus program sa kreatorima koji žive u SAD-u. Oni koji su uključeni mogu zaraditi dodatni prihod tako što će ostvariti napredak u postizanju mesečnih ciljeva koje je postavila kompanija. Meta neće prikupljati naknade za te bonuse i obećava da će ih u potpunosti isplatiti na kraju svakog meseca. Alati koje je Meta objavila danas pokazuju da kompanija ima ambicije i oko NFT-a.

Pročitajte i:  Facebook prekršio pravo Palestinaca na slobodno izražavanje

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: