TrendMicro

Meta zaustavlja zapošljavanje, upozorava na otkaze

Kao i kod mnogih drugih industrija, tehnološki sektor je ove godine osećao pritisak globalnog ekonomskog usporavanja. Meta nije imuna na to. Izveštaji u maju sugerisali su da će kompanija ove godine usporiti stopu novih zapošljavanja. Sada, Bloomberg izveštava da je Meta stavila sva zapošljavanja na čekanje.

meta

Biće verovatno i otkaza

Takođe se navodi da je izvršni direktor Mark Zakerberg rekao osoblju da će verovatno biti još restrukturiranja i smanjenja broja zaposlenih u toku ove godine. Kompanija planira da smanji budžete za većinu svojih timova. Zakerberg je rekao da odluke o broju zaposlenih prepušta vođama timova. Mere mogu uključivati premeštanje ljudi u druge timove, a ne zapošljavanje zamene za ljude koji odlaze.

Meta je odbila da komentariše izveštaj. U izveštaju o zaradi, Meta je otkrila da je u kvartalu april-maj njen prihod pao za jedan odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je prvi put da je kompanija ikada prijavila pad prihoda. Reč o zamrzavanju zapošljavanja povezana je sa izveštajem od prošle nedelje, koji sugeriše da je Meta tiho izbacivao neke radnike na vrata umesto da sprovodi formalna otpuštanja.

Pročitajte i:  Facebook prodaje nove vrste oglasa na Instagramu i Messenger-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *