BIZIT 2022

Michael Kors kupio kompaniju Jimmy Choo za 1,2 milijarde dolara

Jimmy Choo, modni gigant poznat po dizajnerskoj obući, te drugim modnim dodacima, oglasio je prodaju kompanije u aprilu 2017. godine. Michael Kors Ltd. je dogovorio kupovinu u julu iste godine za 1,2 milijarde dolara, što znači da će plaćati 230 penija po deonici, i to u kešu, a obe kompanije su se složile oko uslova prodaje.

PCPress.rs Image

Michael Kors, nekada jedno od najzvučnijih imena koje se vezivalo za luksuz koji je bio dostupan svima, poslednjih meseci pokušava da reši problem smanjene prodaje. Potencijalno rešenje poslovnih nevolja videli su u proširenju proizvodnje na haljine i mušku garderobu, te ulaganju u online poslovanje. Iz kompanije su obećali da će, posle kupovine, Jimmy Choo nastaviti da radi kao i do sada, te da neće doći do promena u upravljačkom timu.

Jimmy Choo je deo modne ikonografije, a njihovi luksuzni proizvodi su prepoznatljivi širom sveta,” rekao je Michael Kors, “U našoj kompaniji poštujemo glamur i sposobnost za postavljanje trendova koji stoje iza Choo dizajna.”

Jimmy Choo ima oko 150 maloprodajnih radnji koje vodi kompanija, 560 koje se bave prodajom više brendova, te 60 franšiznih prodavnica širom sveta. Prodaja je u 2016. godini opala za 0,8% zbog opšteg pada na tržištu luksuzne robe.

Izvor: cnbc.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,