TrendMicro

Microsoft ažurira video pozive u Windows-u 11

Stižu nove funkcije koje pokreće veštačka inteligencija. One poboljšavaju kontakt očima i minimiziraju pozadinsku buku.

PCPress.rs Image

Nove funkcije za kvalitetnije video pozive

Microsoft je otkrio neke funkcije širom sistema dizajnirane da poboljšaju virtuelne sastanke u operativnom sistemu Windows 11. Takođe, neke funkcije zavise od hardvera.

Funkcije uključuju automatsko kadriranje, koje će ponovo fokusirati kameru kada se krećete, fokus glasa, jasnoću glasa i zamućenje pozadine. Funkcija koju pokreće veštačka inteligencija, koja se zove kontakt očima, takođe bi mogla da učini da ljudi izgledaju prisutnije na sastancima.

U februaru je Microsoft počeo da testira funkciju titlova uživo u celom sistemu, koja bi mogla da pomogne gluvim i nagluvim osobama, kao i onima za koje se sastanak ne održava na njihovom maternjem jeziku.

Tehnologija generiše titlove za bilo koji audio sadržaj, uključujući zvuk sa mikrofona i audio zasnovan na vebu. Uključujući video platforme kao što su Twitch i YouTube.

Nadogradnje bi mogle izgledati poznato onima koji su proveli dosta vremena u aplikacijama za video pozive u poslednjih nekoliko godina. NVIDIA, Dolby, Zoom, Skype i Google Meet bavili su se problemima kao što su buka iz okoline i vizuelna pozadinska ometanja.

Pročitajte i:  Održano takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente – Bubble Cup 15

Sam Microsoft je najavio neke funkcije inteligentne kamere za Teams u septembru i radi na poboljšanju sastanaka u Teams-u. Integrisanje ovih funkcija na nivou OS-a učiniće virtuelne sastanke pristupačnijim i lakšim za korišćenje za više ljudi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,