BIZIT 2022

Microsoft će ažurirati ikonice stare i više od 2 decenije

Microsoft daje Windows-u 10 novi sloj boje. Windovs dobija periodična vizuelna ažuriranja, uz stalno menjanje kanti za recikliranje, boja menija Start, ikona trake zadataka i drugih istaknutih predmeta koje korisnici računara svakodnevno gledaju. Ali ispod haube, Microsoft ima gomilu manje primećenih vizuelnih znakova kojima je bilo potrebno ozbiljno osvežavanje, a nisu ažurirani od Windows 95 ozbiljnosti.

PCPress.rs Image

Redizajn ikonica kao deo velike vizuelne promene sistema Windows 10

Redizajn je deo velike vizuelne promene sistema Windows 10 koji dolazi u oktobru, čiji je pregled Microsoft stavio na raspolaganje programerima ove nedelje, a koji prikazuje ažuriranja nekih od manje korišćenih ikona kako bi bolje odražavale tehnologiju 21. veka. Zastareli CRT monitori zamenjeni su ravnim ekranima, a miševi trackball su na primer ekrani osetljivi na dodir.

Vizuelno osvežavanje, koje je prvi primetio Windows Latest, daje svim Microsoftovim sistemskim ikonama isti opšti izgled i osećaj kao i ostatak njegovih ažuriranih slika. Sigurno je da još uvek postoje neke zastarele stvari: ikone disketa ostaju, ali bar izgledaju kao da su deo Windows-a 10. Windows 10 bi sigurno mogao da koristi nadogradnju, osim dvostrukih podešavanja, uglavnom je nepromenjen od izlaska 2015.

Pročitajte i:  Voicemail phishing email-ovi kradu Microsoft akreditive

Šest godina je na zubu bilo kog operativnog sistema za računare, a na ličnim računarima dolazi revolucija koja preti operativnom sistemu Windows koji stoji kao dominantan operativni sistem za produktivnost. S obzirom na to da je Apple razvio svoj M1 čip, a sa njim i novu generaciju operativnog sistema, Macbook Air uređaja, po veoma povoljnim cenama, onda je vreme da Windows 10 dobije suštinski redizajn koji može da bude konkurentan svim drugim operativnim sistemima.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

One thought on “Microsoft će ažurirati ikonice stare i više od 2 decenije

  • 18. May 2021. at 16:02
    Permalink

    Zelim operativni sistem koji se ne azurira svakih nedelju dana i to po par sati… I briga me kako izgleda dok radi posao

Comments are closed.