Microsoft će dopustiti zaposlenima da permanentno rade od kuće

Softverski gigant Microsoft, odlučio je da njihovi zaposleni mogu stalno da rade od kuće ukoliko se odluče na takav potez. Trenutno većina zaposlenih u ovoj kompaniji u SAD-u radi od kuće i ne očekuje da se da će se oni vratiti na posao pre januara sledeće godine.

PCPress.rs Image

Međutim, kada dođe trenutak za povratak u kancelarije, Microsoft će omogućiti korisnicima da, uz odobrenje nadređenih, nastave da rade od kuće. Time će se, uprkos tome što Microsoft povećava broj radnika, smanjiti prostor koji zauzimaju u kancelarijama. Jedino će zaposleni koji rade u laboratorijama ili koji obučavaju druge zaposlene, morati da dolaze u kancelarije. U ovoj situaciji, zbog COVID-19 pandemije, zaposleni u Microsoft-u nešto manje od 50 procenata svog radnog vremena rade od kuće, ali i dalje zadržavaju svoje radne stolove u kancelarijama.

Kada krene opcija stalnog rada od kuće, zaposleni više neće morati da žive u blizini kompanije. Moći će da se presele u neki drugi grad ili neku drugu državu. Ipak, moguće je da će im se u zavisnosti od mesta njihovog boravka promeniti i plata.

Pročitajte i:  Microsoft otkriva kako zaobići njegove sistemske zahteve za Windows 11

Izvor: Gadgets 360

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,