VMWare

Microsoft će dopustiti zaposlenima da permanentno rade od kuće

Softverski gigant Microsoft, odlučio je da njihovi zaposleni mogu stalno da rade od kuće ukoliko se odluče na takav potez. Trenutno većina zaposlenih u ovoj kompaniji u SAD-u radi od kuće i ne očekuje da se da će se oni vratiti na posao pre januara sledeće godine.

Međutim, kada dođe trenutak za povratak u kancelarije, Microsoft će omogućiti korisnicima da, uz odobrenje nadređenih, nastave da rade od kuće. Time će se, uprkos tome što Microsoft povećava broj radnika, smanjiti prostor koji zauzimaju u kancelarijama. Jedino će zaposleni koji rade u laboratorijama ili koji obučavaju druge zaposlene, morati da dolaze u kancelarije. U ovoj situaciji, zbog COVID-19 pandemije, zaposleni u Microsoft-u nešto manje od 50 procenata svog radnog vremena rade od kuće, ali i dalje zadržavaju svoje radne stolove u kancelarijama.

Kada krene opcija stalnog rada od kuće, zaposleni više neće morati da žive u blizini kompanije. Moći će da se presele u neki drugi grad ili neku drugu državu. Ipak, moguće je da će im se u zavisnosti od mesta njihovog boravka promeniti i plata.

Pročitajte i:  Ažuriranje KB4579311 uzrokuje probleme korisnicima Windows 10

Izvor: Gadgets 360

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.