TrendMicro

Microsoft će (i dalje) podržavati klasični Skype

Microsoft je nedavno započeo unapređivanje Skype 7.0 aplikacije, najavivši prestanak njenog rada za 1. septembar. Ipak, ta odluka je promenjena i kako stvari stoje, klasični Skype će imati Microsoft-ovu podršku još neko (za sada neodređeno) vreme. Ta odluka je donesena na osnovu zahteva korisnika.

PCPress.rs Image

Iako Skype 8.0 donosi niz noviteta, kao što su besplatan HD video, pozive sa deljenjem ekrana, deljenje fajlova prevlačenjem u prozor programa… nisu baš svi korisnici oduševljeni novom verzijom. Nakon što su instalirali Skype 8.0, brojni korisnici su se žalili Microsoft-u dajući mu generalno veoma loše ocene. Dosta korisnika se u međuvremenu i vratilo na Skype 7, jer „osmica“ nije mogla da im obezbedi funkcionalnosti i način upotrebe na koji su navikli. Tako da možemo da kažemo da je odluka Microsoft-a suštinski bila iznuđena.

Inače, „propadanje“ Skype-a započeto je još pre sedam godina, od kada je prešao u ruke Microsoft-a. Da se podsetimo, gigant iz Redmonda je kupio Skype da bi ga integrisao sa MSN Messenger-om. Nažalost, rezultat spajanja bio je takav da je od dva dobra programa nastao jedan loš. Integracija nije bila najbolje urađena jer su postojali veliki problemi sa identifikovanjem kontakata iz MSN Messengera i to je trajalo mesecima. To je bio period kada je Skype krenuo silaznom putanjom, čemu su doprineli i konkurentski programi koji su u tom trenutku ponudili mnogo više (tu prvenstveno mislimo na Viber).

Pročitajte i:  Microsoft Excel je predstavio neverovatnu novu funkciju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,