Ikotek

Microsoft će prodati striming prava Activision Blizzarda

Microsoft značajno restrukturira svoj predlog spajanja Activision Blizzarda prodajom prava igranja u cloud-u za Activision Blizzard igre Ubisoftu. To bi rešilo ključnu zabrinutost britanskih regulatora, koji su blokirali dogovor, delom zbog potencijalne dominacije Microsofta u igrama u cloud-u.

PCPress.rs Image

Ubisoft preuzima striming Activision Blizzard igara u cloud-u

Ako spajanje prođe, Microsoft će preneti prava na striming u cloud-u za sve aktuelne i nove Activision Blizzard PC i konzolne igre objavljene u narednih 15 godina na Ubisoft Entertainment SA, vodećeg globalnog izdavača igara. To znači da Microsoft ne bi mogao da napravi Activision Blizzard igre ekskluzivnim za Xbox Cloud Gaming, niti da ima ikakvo mišljenje o tome kako se objavljuju na rivalskim uslugama.

Što se tiče uslova transakcije, Ubisoft će nadoknaditi Microsoftu prava na striming u cloud-u za igre Activision Blizzard kroz jednokratnu uplatu i putem tržišnog mehanizma veleprodajnih cena, uključujući opciju koja podržava cene zasnovane na upotrebi. Activision Blizzard naslovi će biti dostupni u nizu usluga ako dogovor prođe.

Britanski CMA blokirao je predloženo spajanje ranije ove godine navodeći zabrinutost zbog monopola igara u cloud-u kao primarno pitanje. Međutim, nakon što je američka Federalna trgovinska komisija izgubila sopstvenu žalbu da blokira spajanje, CMA se složio da produži pregovore do 29. avgusta. Regulator u Velikoj Britaniji će sada ispitati restrukturirani dogovor i doneti odluku do 18. oktobra.

Pročitajte i:  Windows Copilot ne funkcioniše dobro sa AMD-ovim Adrenalin softverom 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,