Microsoft će sve svoje događaje u 2020. godini održati “samo digitalno”

Živimo u čudnim vremenima, i iako se ta fraza ponavlja, teško je zanemariti način na koji je pandemija koronavirusa uticala na svakodnevni život. S tim na umu, ZDNet izveštava da Microsoft planira da sve svoje događaje u 2020. godini održi kao „samo digitalna“ iskustva.

PCPress.rs Image

To je potvrdio i portparol:

„U svetlu izazova koje predstavlja COVID-19, prilagođavamo naš kalendar događaja i strategiju. Do kraja 2020. godine prihvatamo priliku da eksperimentišemo sa novim platformama kako bismo našim partnerima, kupcima i programerima omogućili najkvalitetnije digitalno iskustvo.“

Nadalje, ZDNet tvrdi da Microsoft razmatra organizovanje događaja u prvoj polovini 2021. godine takođe samo digitalno – uključujući Build 2021 – pozivajući se na izvore upoznate sa materijom. Na pitanje, Microsoft je rekao da će „nastaviti da ocenjuje situaciju događaja“.

Digitalni događaji i nakon krize?

To što kompanija razmišlja o otkazivanju fizičkih događaja na preko godinu dana unapred govori o velikom potresu koji je koronavirus prouzrokovao u tehnološkoj industriji. Ovakve mere koje preduzimaju kompanije poput Microsoft-a očigledno su neophodne, i biće zanimljivo videti kako će kompanija da sve sprovede u delo.

Pročitajte i:  Microsoft transformiše Windows Subsystem za Linux u Windows 11 aplikaciju

Međutim, čak i ako stavimo po strani trenutnu situaciju oko pandemije, ovaj potez govori o padu interesovanja za masovne konferencije. Nintendo-va odluka da izbegne veliku prezentaciju na E3 i pređe na digitalne najave uglavnom je uspela za kompaniju. Ostaje da se vidi koliko će vremena biti potrebno da se ponovo takvi događaji odvijaju normalnim tempom, ako ikad stignemo do te tačke.

Izvor: TNW

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,