BIZIT Seminar

Microsoft: Cortana dobija nove veštine na proleće

Cortana na Windows-u 10 će dobiti još neke izmene, saopštio je Microsoft, u trenutku kada kompanija menja ciljeve o onome što bi volela da bude ovaj personalni asistent. Nova Cortana će pojačavati produktivnost, poput pomoći oko rasporeda, dodavanja “to do” obaveza i slanja email-ova.

PCPress.rs Image

Kao deo promene, Microsoft će da ukloni neke starije kontrole okrenete prema potrošačima, poput kontrole muzike, upravljanje pametnom kućom ili podršku za Cortana veštine narpavljene od treće strane. Drugim rečima, Microsoft će prestati da pokušava da napravi novi Amazon Alexa ili Google Assistant, a fokusiraće se na inkorporiranje ostatka Microsoft-ovih usluga.

Ipak, neće sve biti uklonjeno sa Cortane – i dalje ćete moći da konicirate sa vašim asistentom za uobičajene stvari poput alarma i tajmera, kao i postavki računara ali čisto radi razgovora.

Još jedna u nizu promena je da se uklanja Cortana iz Microsoft Launchera na Android-u sa krajem aprila. Ažurirana Cortana dolazi krajem proleća, ali će nove mogućnosti biti prvo ubačene u Americi.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,