Cove

Microsoft Defender Antivirus na Linux-u, sledeći su Android i iOS

Sigurni smo da ste mnogo puta do sada čuli da “Linux-u ne trebaju anti-virus softver”, međutim ovo više nije slučaj. U poslednjih nekoliko godina, hakeri sve više pažnje poklanjaju Linux-u i macOS platformama, čineći ih novim metama za viruse, Trojance, ransomware i sve ostale vrste neželjenih pretnji sa interneta.

PCPress.rs Image

Prema saopštenju kompanije Microsoft, njihov softver Defender ATP (Microsoft Defender Advanced Threat Protection), kao jedinstvena platforma za preventivu ali i analizu pa i istragu kao i odgovor na cyber napade, sada će biti dostupna za Android korisnike, kao i Linux i Mac korisnike. 

Ovo rešenje se pokazalo kao vrlo efikasno na Windows 10 računarima koji prema izjavama kompanije više nemaju potrebu da imaju pojedinačni anti-virus već je Windows Defender ugrađen softver koji sa preciznošću od preko 97% sređuje sve pretnje sa interneta.  

PCPress.rs Image

“AI mogućnosti ugrađene u Microsoft-ova bezbednosna rešenja, su naučene na uzorku od 8 hiljada milijardi dnevnih pretnji i uvidu koji daje 3500 bezbednosnih eksperata”, rekli su iz kompanije. Iz Microsofta poručuju i da će ove mogućnosti biti na Andorid i iOS platformama kasnije u toku godine. 

Izvor: thehackernews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,