BIZIT 23

Microsoft Defender: Novi slojevi sigurnosti

Microsoft je najavio bezbednosni dodatak u obliku “Tamper protection” opcije za Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), koja je kreirana da blokira promene u okviru ključnih sigurnosnih funkcija, te da sprečava deaktiviranje antimalver programa i brisanje ažuriranja za bezbednosne programe.

PCPress.rs Image

Korisnici će novom funkcijom moći da upravljaju preko “Virus & threat protection” polja u okviru Windows Security sekcije, a ova je, iako još uvek nije spremna za objavu, već dostupna Windows insajderima, dok se puna verzija opcije očekuje sa sledećim ažuriranjem za Windows 10. Nakon što “Tamper protection” funkcija bude aktivirana, druge aplikacije neće biti u mogućnosti da menjaju sigurnosna podešavanja, a priključiće se podrazumevanim opcijama u okviru novog Windows 10 ažuriranja. Kada su poslovni računarski sistemi u pitanju, „Tamper protection“ stiže kao opcionalna u okviru Microsoft Defender ATP funkcije, te će moći da se aktivira preko Intune konzole za upravljanje.

PCPress.rs Image

Veoma je važno to što maliciozne aplikacije više neće moći da utiču na sigurnosna podešavanja, budući da je sve više malvera uticalo na rad bezbednosnih sistema na privatnim i poslovnim računarima, a da korisnici toga nisu ni bili svesni.

Pročitajte i:  Nema više aktivacije Windows-a 11 ključevima za Windows 7 i 8

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,