BIZIT 23

Microsoft dodao nove AI alatke u Office 365

Microsoft svojim Office paketima već nekoliko godina dodaje elemente veštačke inteligencije koja se zasniva na cloud-u, koji su hostovani na Microsoft Azure infrastrukturi, što poslovne sisteme, naročito mala i srednja preduzeća, oslobađa potrebe da se bave složenim hardverskim instalacijama. Kao dopune AI dodacima za Cortana-u i Bing pretraživač, kompanija je najavila i nekoliko novih alatki za Word, Excel i Outlook, kako bi korisnicima omogućila da lakše upravljaju svojim podacima.

PCPress.rs Image

Na Microsoft AI konferenciji u San Francisku 13. decembra, kompanija je najavila Office Insights, mašinsko učenje kreirano da analizira podatke iz Excel tabela, da bi, potom, samostalno kreiralo pivot tabele i grafikone. Tom prilikom je naglašeno da je analiza podataka od velikog značaja, ali samo onda kada korisnici iz nje mogu da izvuku korisne i jasne zaključke.

Tom prilikom je predstavljen i Acronyms za Word, koji analizira dokumenta i mejlove korisnika da bi mu olakšao pronalaženje onih koji su značajni za posao kojim se bavi. Tu je i opcija Tap, koja pronalazi tabele, podatke, te prezentacije koji su u vezi sa projektom na kojem korisnik trenutno radi, a da ovaj ne mora da napušta dokument, te sam pretražuje arhivu.

Pročitajte i:  Bing Chat je sada dostupan u Google Chrome-u i Safariju

PCPress.rs Image

Sve nove opcije se oslanjaju na cloud kada je obrada informacija u pitanju, što znatno ubrzava rad, te funkcionalnost.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,