TrendMicro

Microsoft Edge: Na silu do korisnika

Mnoge Windows 10 korisnike je nedavno iznenadio element koji nikada nisu instalirali svojom voljom. Većina bi pomislila da je u pitanju virus, ali se zapravo radi o poslednjoj Microsoft Edge akciji.

PCPress.rs Image

Tako su „pogođeni“ korisnici mogli da odahnu, budući da ih nije zadesio ransomware, već nova verzija Microsoft-ovog web pregledača, koju je kompanija korisnicima isporučila sa novim Windows 10 ažuriranjem, a da je ovi prethodno nisu naručili. Nakon pokretanja uređaja, a posle uspešne Windows 10 instalacije, Edge se podizao automatski, te korisnike pokušavao da „ubedi“ da odustanu od pregledača koje koriste, i okrenu se njemu. Zatečenim korisnicima nije ponuđena mogućnost da daju negativan odgovor, a Edge se pinovao i na taskbar, a da mu to niko nije prethodno dozvolio.

Pročitajte i:  BlackCat ransomware sve jači i jači

Važno je da se zna da korisnici nakon poslednjeg Windows 10 ažuriranja više ne mogu da deinstaliraju Edge, a eksperti ovaj potez porede sa prethodnim Microsoft akcijama, te uvezivanjem Internet Explorer-a sa Windows-om. Mnogo je nezadovoljnih korisnika, koji ovaj događaj tumače kao očajnički potez u borbi za dominaciju web pregledača, te ga nazivaju „novim zlostavljanjem“ od strane kompanije Microsoft.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,