Microsoft Edge upozorava na kompromitovane lozinke

One koji često koriste Microsoft Edge  mogla bi da obraduje vest da je Microsoft nedavno objavio novo ažuriranje za ovaj pregledač. U pitanju je nova bezbednosna opcija koja detektuje kada je neka lozinka kompromitovana i korisnika o tome obaveštava.

PCPress.rs Image

Budući da je u poslednjih nekoliko godina procurelo mnogo korisničkih podataka, veliki je broj onih koji i dalje koriste bar jednu kompromitovanu lozinku. Istina je da već postoje web sajtovi na kojima lozinke mogu da se provere, ali je sigurno da su retki oni koji često proveravaju svoje podatke. Edge Password Monitor rešava ovaj problem, i to na praktičan način koji od korisnika ne zahteva dodatne napore.

PCPress.rs Image

Microsoft nije prva kompanija koja je korisnicima ponudila ovo rešenje, te Chrome i Firefox nude slične mere. Najveća razlika je u tome što Microsoft koristi takozvanu „homomorfnu enkripciju“, koja omogućava baratanje enkriptovanim podacima bez potrebe da se prethodno dešifruju. To znači da niko, čak ni Microsoft, neće biti u mogućnosti da čita lozinke koje se proveravaju.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: