Microsoft – funkcija „supervizora“ za nadgledanje privatnih četova u Teams-u

Microsoft Teams ima mnoštvo funkcija i kada se pravilno koristi, stvara robusnu aplikaciju.

PCPress.rs Image

Nova funkcija je prvenstveno namenjena obrazovnom sektoru

Aplikacija omogućava saradnju koja može poboljšati individualnu ili grupnu produktivnost. Ali u isto vreme, kada se alat nepravilno koristi, to može imati značajan uticaj na vašu organizaciju.

U školama se Teams koristi drugačije nego u korporativnom svetu – pre svega zato što imate mnogo mlađu demografsku kategoriju koristnika i morate da povećate nadzor pojedinaca zbog mogućih neodobrenih aktivnosti. Jedno od područja koje je sklono zloupotrebi je funkcija četa “jedan na jedan”. Trenutno ne postoji jednostavan način da pojedine korisnike ograničite da četuju, a sajber nasilje je vrlo stvarna briga u današnjem društvu. Zbog togasu Teamsu potrebni bolji alati za moderiranje u obrazovnom sektoru. U maju, Microsoft će predstaviti novu opciju „Supervised Chat“ koja, kao što i samo ime govori, može dopustiti nastavniku ili administratoru da nadgleda pojedinačne četove – ova funkcija je najavljena sa MC246703.

Kada ova opcija postane dostupna, moći ćete da ažurirate svoje politike razmene poruka kako biste omogućili funkciju koja zahteva da bude prisutan neko ko će vršiti nadzor. Ako omogućite ovu funkciju, način na koji ona funkcioniše je da će korisnicima ograničiti pokretanje novih četova, osim ako nije prisutan nadzornik. Microsoft kaže da „kada je nadzor četa omogućen, nadzornici ne smeju da napuštaju čet, a drugi učesnici ne smeju da ih uklanjaju, osiguravajući da se svi četovi pravilno nadgledaju“.Ovo će supervizoru omogućiti da nadgleda razgovor i trebalo bi da pomogne u smanjenju zloupotreba ili drugih neodobrenih aktivnosti.

Pročitajte i:  Microsoft i LinkedIn podelili najnovije podatke i inovacije za hibridni rad

Na osnovu onoga što danas znamo, ovo bi moglo prouzrokovati haos ako imate veliki razred sa puno razgovora, što znači da je možda najbolja praksa dodeljivanje uloge nadgledanja nekom drugom, a ne nastavniku. Postoji nekoliko važnih napomena, naročito da, kada omogućite ovu funkciju, ona neće biti retroaktivna. Znači, svi postojeći razgovori ostaće bez nadzora, a isto važi i za postojeće sastanke i kanale. Ovo je dobar korak za Teams, posebno u segmentu obrazovanja, gde razgovori “jedan na jedan” treba da imaju dodatni nadzor.

Izvor: Petri

Facebook komentari:

Tagovi: ,