Top50 Glas publike

Microsoft gasi HealthVault servis za informacije o zdravstvenom stanju pacijenata

Microsoft je imao velike planove i želju da promeni način vođenja informacija o zdravlju pacijenata. Čak je zbog toga potpisao partnerstvo sa kompanijom Walgreens, drugim po veličini lancem apoteka u SAD-u. Servis nazvan HealthVault pokrenut je 2009. godine i nakon dve godine rada u beta modu, od 2011. godine je omogućavao doktorima besplatan pristup platformi sa ličnim zdravstvenim podacima pojedinaca.

PCPress.rs Image

Međutim, korisnici sistema su nedavno počeli da dobijaju obaveštenja putem mail-a, da će servis biti ugašen 20. novembra, kao i da će nakon toga svi podaci o biti obrisani. Microsoft će do tog perioda obezbediti korisnicima da svoje zdravstvene podatke prebace na nekog drugog provajdera. Za internacionalne i američke korisnike predlaže „Get Real Health“ sistem, dok američkim korisnicima pored pomenutog predlaže još jednu alternativu – „FolowMyHealth“. Takođe, Microsoft je naveo da ukoliko neko koristi zavisne aplikacije koje su vezane na HealthVault servis, one neće raditi kako treba nakon pomenutog datuma.

Microsoft je pre dve godine odustao od svoje Band fitness narukvice, iako je originalno imao velike planove za nju. Pored toga, početkom ove godine objavio je i da 31. maja gasi gasi Health Dashboard i sve aplikacije za Band narukvicu. To sve ukazuje da ova kompanija postepeno želi da se „izvuče“ iz biznisa koji ima veze sa zdravljem korisnika.

Pročitajte i:  Tužba o pravilima AI autorskih prava

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,