Microsoft gubi trku od Spotify-ja

Microsoft još uvek nema mnogo sreće kada je reč o digitalnoj muzici. Softverski gigant je najavio da ukida svoj Groove Music servis (za streaming, kupovinu i ponovno preuzimanje) nakon 31. decembra 2017. S obzirom da Microsoft nema drugi takav servis, preusmerava sve korisnike na Spotify. Aplikacija Groove Music će ponuditi da prebacite svoju kolekciju i play liste kroz ažuriranje, počevši sa verzijom za pregled ove nedelje i šire od 9. oktobra.

PCPress.rs Image

Pretplatnici Groove Music Pass-a će imati mogućnost da se prebace na Spotify sve do 31. januara, a ako ste platili za korišćenje Music Pass-a nakon decembra, dobićete povraćaj novca. Aplikacija Groove će nastaviti da radi sa preuzetim kupovinama i drugom lokalno skladištenom muzikom.

Nije tajna zašto je Microsoft izabrao baš Spotify. To je najveća muzička streaming usluga po pitanju korisnika, a Microsoft je upravo dodao Spotify podršku Xbox One-u. U tom smislu, mogli smo da predvidimo ovaj potez. Istovremeno, to je i prećutno priznanje da je onlajn muzičko polje u velikoj meri postala trka između Spotify-ja i Apple-a.

Pročitajte i:  Telefoni State Departmenta hakovani špijunskim softverom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,