PC Press Hosting 2020

Microsoft i Amazon integrišu svoje virtualne asistente Alexa-u i Cortana-u

Kompanije Amazon i Microsoft udružile su se u maju 2016. godine,  a sada rade na integraciji svojih digitalnih asistenataAlexa-e i Cortana-e. Tako će korisnici Alexa-e uskoro moći da pristupe i Cortana-i, i obrnuto. Integracija će biti moguća na različitim uređajima, te će spoj u početku biti pomalo čudan, budući da će korisnici Alexa-e, kako bi pristupili Cortana-i, morati da izgovore „Alexa, otvori Cortana-u“, te korisnici Cortana-e „Cortana, otvori Alexa-u“.

Ovo kombinovanje platformi omogućiće korisnicima Alexa-e da pristupe opcijama koje im nedostaju, a mogu da ih pronađu kod Cortana-e, budući da Microsoft-ov digitalni asistent, na primer, ima pristup Office proizvodima koji Alexa nema.

Integracija digitalnih asistenata je iznenađujuć potez za obe kompanije, posebno ako se ima na umu da je Microsoft spremio Harman Kardon zvučnike u sklopu svog asistenta, te planirao da Cortana-u ubaci u automobile, termostate, te druge uređaje.

Amazon, Microsoft, Apple, i Google napravili su rivalske digitalne asistente koji su se do sada razvijali kao odvojeni entiteti, te se ovaj potez tumači kao korak ka partnerstvu koje će učiniti da svi bolje finkcionišu zajedno.

Pročitajte i:  Microsoft Flight Simulator: Igra kao meditacija

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , , ,