Microsoft i BMW zajednički pokreću IoT otvorenu industrijsku platformu

Microsoft i BMW Group su u utorak, 02. aprila, pokrenuli inicijativu za stvaranje platforme otvorene proizvodnje koja ima za cilj da stimuliše inovacije i ubrza razvoj „pametnih“ fabrika. To je drugi savez ovakve vrste za nedelju dana nakon što su se Volkswagen, Amazon Web Services i Siemens udružili kako bi povezali 122 fabrike nemačkog proizvođača automobila kako bi poboljšali proizvodne sisteme i procese.

PCPress.rs Image

Obe saradnje odražavaju podsticaj „hiperskalnog“ cloud computing provajdera da uhvate i upravljaju terabajtima podataka koje izbacuje mreža povezanih uređaja kao što su roboti i senzori koji čine takozvani Internet stvari (IoT).

„Microsoft udružuje snage sa BMW Grupom kako bi transformisao efikasnost digitalne proizvodnje u industriji“, rekao je Scott Guthrie, izvršni potpredsednik Microsoft Cloud + AI grupe, o alijansi koja je najavljena tokom industrijskog sajma u Hannoveru. „Naša posvećenost izgradnji otvorene zajednice će stvoriti nove mogućnosti za saradnju u celom proizvodnom lancu vrednosti.“

Platforma će biti izgrađena na Microsoft Azure IIoT cloud platformi koju BMW već koristi. Njegova referentna arhitektura će biti zasnovana na standardima otvorenog koda, pristup osmišljen da ohrabri druge partnere da se pridruže. Iz Microsoft-a su u izjavi rekli da je cilj bio da se uspostavi početni set od četiri do šest partnera do kraja 2019. i najmanje 15 početnih slučajeva korišćenja u proizvodnom okruženju.

Pročitajte i:  Microsoft Ocean Plastic Mouse napravljen je od recikliranih materijala

PCPress.rs Image

BMW već ima 3.000 mašina, robota i autonomnih transportnih sistema povezanih sa svojom IIoT platformom koja je izgrađena na Microsoft Azure-u. U saopštenju se navodi da će doprineti ovom projektu nekim od svojih početnih slučajeva upotrebe.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,