Veliki ekrani 2020

Microsoft i Bridgestone izbacuju aplikaciju za praćenje oštećenja guma

S obzirom na to da se sve više novca ulaže u razvoj tehnologija koje povećavaju bezbednost u saobraćaju i praćenje parametara o automobilu u realnom vremenu, bilo je pitanje trenutka kada će se u ovu trku uključiti i velike tehnološke kompanije poput Microsofta. Ovaj gigant je u saradnji sa kompanijom Bridgestone razvio aplikaciju koja će premostiti mnoge probleme.

Praćenje podataka u realnom vremenu

Iako je mnogo tehnologija razvijeno kako bi naši automobili postali pametni, jedan element je uvek bio ispod radara za sve programere i ljude koji hoće da stvore nove i pametne automobile. U pitanju su gume, i njihova oštećenja. Iako postoje sistemi za nadgledanje pritiska u gumama, oštećenja guma se obično ne mogu otkriti bez bliskog, ručnog pregleda. Sada su Microsoft i Bridgestone ujedinili svoje snage i pronašli rešenje i za ovaj problem.

Sistem praćenja oštećenja guma (TDMS) povezuje se sa Microsoftovom platformom (MCVP) radi identifikacije oštećenja guma u realnom vremenu i koristi algoritme za otkrivanje događaja koji mogu uticati na degradiranje površine guma. Sistem koristi cloud sistem i podatke iz senzora i postojećeg hardvera, tako da će raditi bez dodatnih nadogradnji. Osim što detektuje štetu koja se događa, sistem može da identifikuje i gde se šteta dogodila. U budućnosti će verovatno i ovakvi podaci biti korisni dodatak autonomnim vozilima kako bi unapred mogli da predvide opasnosti na putu.

Pročitajte i:  Održana letnja škola mašinskog učenja za studente

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.