Microsoft ima novi patent za izmenjenu stvarnost

Microsoft već neko vreme radi na Windows Mixed Reality headset-u, ali nismo ništa čuli o kompanijinim planovima za HoloLens.

PCPress.rs Image

Tehnološki džin je otkrio početkom godine VR kontrole pokreta za Mixed Reality headset i čini se da Microsoft radi na nečemu što liči na upravljač za izmenjenu stvarnost i HoloLens. Patent je otkrio sajt WalkingCat na svom Twitter nalogu gde se vidi dizajn koji pokazuje da novi upravljač izgleda kao manji štap sa dugmićima i okidačem.

Liči na Google Draw deo koji ide uz Google Glass, sa kontrolama koje su dostupne sa HoloLens Clicker-om. Microsoft je prvi put prijavio patent u junu prošle godine isti dan kada je objavio Windows Mixed Reality video. U videu možete videti patent koji liči na manji štap i koristi se sa HTC Vive headset-om. Velika je mogućnost da je ovo jednostavno referenca na sprave koje je Microsoft testirao zajedno sa svojim partnerima, mada, moguće je da kompanija radi na raznim delovima, patentima koji će raditi zajedno sa razniim VR headset-ovima.

Pročitajte i:  Microsoft i Alibaba će izgraditi sistem za borbu protiv piraterije na Ethereumu

Microsoft planira da lansira niz Mixed Reality headset-ova zajedno sa partnerima kao što su Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo kasnije ove godine. Headset-ovi će koštati manje od postojećih VR sprava, zajedno sa Acer-ovim počevši od 299 dolara. Minimalne specifikacje za Microsoft-ovu Mixed Reality platformu ukazuju na to, da će većina PC-a biti sposobna da zajedno sa platformom pokrene većinu aplikacija i igara.

Izvor:  TheVerge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , ,