Microsoft izazvao nezadovoljstvo korisnika

Microsoft je najavio korisnicima da će naplaćivati čuvanje starih emailova slanjem poruka u kojima ih upozorava da se približavaju ograničenju skladišnog prostora.

PCPress.rs Image

Loše vesti za dugogodišnje korisnike Hotmaila i Outlook-a

To je izazvalo nezadovoljstvo dugogodišnjih korisnika email usluga Hotmail i Outlook. Još 2013. godine Microsoft je povukao svoju uslugu Hotmail i preselio sve na Outlook.com, istovremeno dozvolivši korisnicima da zadrže svoje Hotmail adrese. Microsoft je takođe dodao ograničenje od 15 GB za skladištenje i čini se da je odjednom puno korisnika Hotmaila utvrdilo da su prekoračili ograničenje i da više ne mogu da šalju ili primaju emailove, dok ne izbrišu stariju poštu, kako bi oslobodili prostor.

Druga opcija je da se počnu da koriste Microsoft 365, koji nudi veći kapacitet za skladištenje (kao i pristup Office softveru kao što je Word) za 69,99 USD godišnje. To je prilično veliki skok od, do skoro, besplatne upotrebe, a ako ne želite Microsoftove Office aplikacije, mogli biste da se osećate kao da ste prinuđeni da platite uslugu koju zapravo nećete koristiti. Iako je Microsoft u potpunosti u pravu kada podseća korisnike na uslove sa kojima su se složili, mnogi od njih su nezadovoljni zbog činjenice da nisu bili upozoreni na ograničenje u osam godina koliko ono postoji.

Pročitajte i:  Microsoft je predstavio Team Copilot

Kako Daily Express izveštava, ljudi koji premašuju ograničenje od 15 GB sprečeni su da šalju i primaju nove emailove, dok ne izbrišu starije. Mnogi možda nisu bili svesni novog ograničenja ili su na njega zaboravili nakon migracije njihovih Hotmail naloga 2013. Takođe se čini da Microsoft iz nekog razloga nije slao podsetnike ili upozorenja o tome da korisnici prilaze ili prelaze ograničenje sve do nedavno. Bez obzira na to ko je kriv, rezultat su iznervirani korisnici Hotmaila i Outlooka.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: