ASUS ROG Flow

Microsoft izdao još jedno upozorenje na Windows 10 ažuriranja

Iako je Microsoft nedavno objavio da će korisnici imati potpunu kontrolu nad Windows 10 ažuriranjima, to ne znači mnogo ako kompanija i u budućnosti bude morala konstantno da se izvinjava zbog problema u oviru update-ova.

Samo nedelju dana nakon što je Windows 10 ažuriranje izazivalo „zamrzavanje“ računara širom sveta, Microsoft je upozorio na novi problem u okviru update verzije  KB4493509, budući da i ona utiče na to da računari prestanu sa radom – bilo usred nekog posla ili tokom pokretanja uređaja. Problem pre svega utiče na poslovne računare, budući da pogađa Cluster Shared Volumes (CSVs), a nastaje zbog konflikta sa antivirus softverima. Najviše problema pojavilo se u vezi sa antivirus programom ArcaBit, ali se spisku priključuje sve više brendova, pa problem postaje sve ozbiljniji.

Funkcija zahvaljujući kojoj će korisnici moći da odlažu nova ažuriranja trebalo bi da u budućnosti ublaži ovakve probleme, ali nova opcija stiže tek u maju, što je nezgodno budući da se april do sada pokazao kao prilično loš mesec za Windows 10. Sa druge strane, problemi su se javljali i u januaru, aprilu, oktobru i novembru 2018, tako da bi možda tačnija vremenska odrednica bila – loša godina.

Pročitajte i:  Microsoft je otkrio najnovije istine o radu od kuće

Omogućavanje da se problematična ažuriranja odlože samo je deo rešenja, budući da celokupno rešenje podrazumeva potpuni izostanak opasnih update-ova.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,