Microsoft izdao još jedno upozorenje na Windows 10 ažuriranja

Iako je Microsoft nedavno objavio da će korisnici imati potpunu kontrolu nad Windows 10 ažuriranjima, to ne znači mnogo ako kompanija i u budućnosti bude morala konstantno da se izvinjava zbog problema u oviru update-ova.

PCPress.rs Image

Samo nedelju dana nakon što je Windows 10 ažuriranje izazivalo „zamrzavanje“ računara širom sveta, Microsoft je upozorio na novi problem u okviru update verzije  KB4493509, budući da i ona utiče na to da računari prestanu sa radom – bilo usred nekog posla ili tokom pokretanja uređaja. Problem pre svega utiče na poslovne računare, budući da pogađa Cluster Shared Volumes (CSVs), a nastaje zbog konflikta sa antivirus softverima. Najviše problema pojavilo se u vezi sa antivirus programom ArcaBit, ali se spisku priključuje sve više brendova, pa problem postaje sve ozbiljniji.

Funkcija zahvaljujući kojoj će korisnici moći da odlažu nova ažuriranja trebalo bi da u budućnosti ublaži ovakve probleme, ali nova opcija stiže tek u maju, što je nezgodno budući da se april do sada pokazao kao prilično loš mesec za Windows 10. Sa druge strane, problemi su se javljali i u januaru, aprilu, oktobru i novembru 2018, tako da bi možda tačnija vremenska odrednica bila – loša godina.

Pročitajte i:  MS Paint: Prvo osveženje u deset godina

PCPress.rs Image

Omogućavanje da se problematična ažuriranja odlože samo je deo rešenja, budući da celokupno rešenje podrazumeva potpuni izostanak opasnih update-ova.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:

Tagovi: , ,