BIZIT Seminar

Microsoft je otkrio najnovije istine o radu od kuće

Dok su mnogi prelazili na rad od kuće, ili hibridni model, postavlja se pitanje – ko su gubitnici, ako dobitnici?

PCPress.rs Image

Naslov je glasio: Sledeći veliki poremećaj je hibridni rad – da li smo spremni? Ne, naravno da nismo spremni. Nikada nismo bili spremni ni za pandemiju. Nikada nismo bili spremni ni za masovni rad od kuće. Ovaj naslov je stigao od kompanije koja ni sama nije bila baš spremna za rad od kuće, od Microsofta. Takoreći ni od kuda, naišla je kompanija zvana Zoom i ukrala hegemoniju nad sredstvom komunikacije kojim je Microsoft i sam već ovladao. Ipak, Microsoft je pokušao da uhvati korak sa Teamsom i očigledno je mnogo razmišljao o našem svetu I o tome šta se zapravo događa.

U julu je Redmond analizirao šta se događa u njegovom sopstvenom (virtuelnom) svetu i otkrio neke ne baš dobre činjenice: uzorak – 52% IM-ova kompanije poslano je između 18:00 i ponoći. Međutim, nedavno se kompanija pitala da li smo spremni za hibridni rad i objavila je indeks radnih trendova, koji je pokušao da stvori potpuniju sliku o radnom životu koji je proizveo COVID. Da, dolazi još jedan veliki poremećaj godinu dana nakon poslednjeg velikog poremećaja. Hibridni rad biće nova, potpuno nova stvar. Radnici su trenutno iscrpljeni i Gen Z je posebno u zaostatku nakon promena. Microsoft kaže da oni koji ne donose odluke napreduju za 23 poena manje od svojih šefova. Dakle, iako kompanije insistiraju na tome da se sastoje od timova, a njihove vođe se hvale da su svi jedna velika porodica, ipak nekako nisu primetili da su njihova braća i sestre u mnogo gorem položaju.

Pročitajte i:  Microsoft kaže da je Bing prešao 100 miliona aktivnih korisnika dnevno

Trenutno, prema Microsoftovom istraživanju, 37% zaposlenih kaže da ih kompanije tera da previše rade. Pretpostavljamo da se još 37% brine da će se njihovi odgovori vratiti šefovima. Ipak, 41% je priznalo da želi da pronađe novog poslodavca. Redmond, sasvim prirodno, nudi neka (navodna) rešenja. Na primer, planirajte ekstremnu fleksibilnost, ili dajte ljudima više odmora. Drugo rešenje koje Microsoft nudi je pružanje zaposlenima opreme koja im je potrebna da budu potpuno fleksibilni. Ako ćemo da kažemo istinu, najbolje rešenje je dati zaposlenima suprotno od onoga što im se sada daje, a to je odmor.

Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,