ePlaneta

Microsoft je poslednja kompanija koja krši antitrust zakone kombinovanjem Teams softvera

Pre skoro godinu dana Evropska komisija je otvorila istragu protiv Microsoft-a. Preliminarni nalazi EU navode da je kompanija prekršila antitrust zakone. Zapravo prekršila je zakone vezane za povezivanje Microsoft Teams-a sa njenim Office 365 i Microsoft 365 poslovnim paketima.

PCPress.rs Image

Sve je počelo 2020. kada je Slack rivalni radni chat softver sličan Teams-u podneo antitrust tužbu protiv Microsoft-a. Kompanija je tvrdila da je Microsoft prekršio pravila o konkurenciji EU u vezivanju Teams-a.

Evropska komisija je navela da je Microsoft “možda dao Teams-u distributivnu prednost ne dajući korisnicima izbor. Izbor se svodio na to da li žele ili ne da steknu pristup Teams-u kada se pretplate na svoje SaaS produktivne aplikacije.”

Ako mislite da ste nedavno čuli sličnu priču, niste jedini. Ova optužba ima sličnosti sa antitrust aktivnostima prošlosti. Tu su uključeni prigovori da je Microsoft koristio svoje operativne sisteme kao način da pogura korisnike ka svojim web pregledačima i medijskim plejerima, a ne konkurenciji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *