BIZIT 2022

Microsoft je svojim zaposlenima predstavio Surface sa dva ekrana

Glasine da Microsoft pravi Surface sa dva ekrana su bile tačne, ali ne u potpunosti. Naime, procurele su informacije da je ova kompanija održala interni sastanak za svoje zaposlene na kojima im je predstavljena budućnost Surface uređaja, uključujući i prototip modela sa dva ekrana. Prema istim navodima to neće biti džepni uređaj (Andromeda) o kojima se govorkalo prethodnih godina, već neka vrsta PC računara.

PCPress.rs Image

On bi mogao da bude pokretan sa „olakšanom“ verzijom Windows-a (koji će se zvati Windows Lite ili Core OS) i koji se razvija upravo za uređaje sa dva ekrana (dual screen tablete ili hibridne laptope).

Veruje se da na ovom projektu, sa Microsoft-om blisko sarađuje Intel. Projekat je nazvan Centaurus, a postoje naznake da bi mogao da bude zvanično predstavljen u narednih šest meseci. Ono što može da bude najveće pitanje je da li će novi Surface sa dva ekrana biti sposoban da obezbedi dovoljno interesovanja za ovu novu kategoriju računara. Raniji pokušaji tog tipa dali su oprečne rezultate, i ne postoje garancije da će Microsoft to moći da promeni, čak ni ako sa Centaurus-om ponudi odličan dizajn i performanse uređaja.

Pročitajte i:  Odlaže se proizvodnja Intel Meteor Lake procesora-a

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,