TrendMicro

Microsoft je zatvorio svoju biblioteku elektronskih knjiga

Microsoft je zatvorio svoju biblioteku elektronskih knjiga u Microsoft prodavnici. Od 2. aprila 2019. godine knjige se ne mogu dodavati u biblioteku, a od početka jula 2019. godine više neće moći ni da se čitaju.

PCPress.rs Image

Od juče ne postoji mogućnost kupovine ili iznajmljivanja, kao ni postavljanja rezervacija za nove knjige. Ipak knjige koje su do sada kupljene ostaju dostupne do jula i mogu se normalno čitati. Nakon tog datuma, kompanija je objavila da će svim korisnicima koji su kupovali knjige i čuvali ih u biblioteci, ponuditi pun povraćaj novca.

Microsoft nije objavio razloge za povlačenje ovog poteza, ali pretpostavlja se da je želja da se fokus usmeri ka aplikacijama. Postoji i tehnička strana koja možda stoji iza ove odluke. Edgebrowser je bio idealan za čitanje elektronskih knjiga, ali to će se uskoro izmeniti, kada se prebaci na Chromium. Drugim rečima, u budućnosti neće biti toliko mogućnosti da se Microsoft iskaže i suoči sa Amazon-om i ostalim velikim igračima na polju elektronskih knjiga. Pri tom, verovatno su procenili da od toga neće imati mnogo finansijske koristi, pa su odlučili da jednostavno odustanu od tog segmenta tržišta.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,