ASUS ROG Flow

Microsoft najavio važno bezbednosno ažuriranje za sve Windows 10 korisnike

Već je dobro poznato da se Microsoft hvata u koštac sa velikim problemima kada su u pitanju Windows 10 ažuriranja, a posebno kada ova utiču na bezbednost pogođenih uređaja. Kako bi to ispravila kompanija je najavila još jedno ažuriranje koje bi trebalo da reguliše propust koji je u vezi sa Windows Defender-om, te spreči napade koji funkcionišu tako što napadači prvo onesposobe ovu anti-malver komponentu.

Naime, radi se o bezbednosnom dodatku Tamper Protection za Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), koji je kompanija najavila još u martu, a koji je kreiran da blokira promene u okviru ključnih sigurnosnih funkcija, te da sprečava deaktiviranje antimalver programa i brisanje ažuriranja za bezbednosne programe. Ažuriranje je dostupno za sve korisnike koji su prethodno preuzeli Windows 10 1903 update.

Radi se o update-u koji ojačava Windows Defender, te ga čini otpornijim na napade, a tako što korisnicima omogućava da ublaže delovanja malvera koji onesposobljavaju Defender funkcije. Iako je ažuriranje pre svega namenjeno za velike kompanije i sisteme, ističe se da je važno i za obične korisnike, pa i jedni i drugi mogu da ga aktiviraju u Windows Security|Virus & Threat Protection podešavanjima.

Pročitajte i:  Microsoft predstavlja redizajnirani News Feed

Eksperti ističu da se radi o važnom bezbednosnom ažuriranju čak i za one koji ne koriste Windows Defender, budući da se Windows 10 uvek okreće Defender-u ukoliko se odgodi da drugi antivirus programi prestanu da funkcionišu. Veoma je važno to što maliciozne aplikacije više neće moći da utiču na sigurnosna podešavanja, budući da je veliki broj malvera uticao na rad bezbednosnih sistema na privatnim i poslovnim računarima, a da korisnici toga nisu ni bili svesni.

Izvor: Forebes

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,