Microsoft najavljuje nove funkcije Teams Phone-a za modernizaciju poziva

Microsoft je najavio pregršt novih funkcija za Teams Phone, koje korisnicima omogućavaju da pozivaju brojeve telefona iz Teamsa, i obrnuto.

PCPress.rs Image

Nove funkcije imaju za cilj da poboljšaju saradnju i olakšaju održavanje kontakta

Danas se najavljuje nekoliko novih stvari, mada je neke od njih Microsoft ranije pomenuo. Na primer, mogućnost prebacivanja poziva sa jednog uređaja na drugi. Tu je i podrška za Apple Carplay, što korisnicima olakšava primanje poziva tokom vožnje. Druge nove funkcije uključuju identifikaciju neželjenih poziva za dolazne pozive, kao i mogućnost potvrđivanja poziva upućenih od strane Teams-a kako bi se sprečilo njihovo označavanje kao spam. Još jedna nova funkcija koja dolazi do kraja godine, je snimanje poziva i transkripcija za Teams Phone.

Da bi ublažio neke probleme oko prelaska sa PSTN poziva na VoIP, Microsoft je takođe predstavio Operator Connect, uslugu dostupnu ove nedelje koja će im pomoći da lakše povežu svoju PSTN uslugu sa Teams-om. Ovo može uštedeti kupcima novac na infrastrukturi i podešavanju. Osim toga, omogućava postojećim kontakt centrima da se povežu sa Teams-om. Osam rešenja je već podržano za ovu integraciju, a još 12 se potvrđuje. Microsoft takođe proširuje Teams pozivne planove, koji omogućavaju Teams-u da se povežu sa uređajima zasnovanim na PSTN mreži-u još pet zemalja, za ukupno 33 podržane zemlje.

Pročitajte i:  Microsoft Teams je dobio novu zaštitu od phishing napada

Konačno, Microsoft dodaje nove funkcije za namenske Teams uređaje. Za početak, novo iskustvo „better together“ omogućava odvojenim uređajima da rade zajedno, pa na primer, možete koristiti ili Teams uređaj ili Teams klijent za isključivanje ili uključivanje zvuka tokom poziva. Tu je i nova funkcija voki-toki za desk telefone, koja korisnicima omogućava da učestvuju u pozivu koristeći voki-toki. Ovo će biti dostupno u oktobru.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.